Plotseling stond er een lantaarnpaal voor het buitenpodium: 'Staat enorm in de weg'

7 september 2017 om 16:12
Poppodium Van Doorne Kiosk, met lantaarnpaal
Poppodium Van Doorne Kiosk, met lantaarnpaal
Het was een vreemde verrassing. Een aantal weken geleden stond er plots een lantaarnpaal precies voor het buitenpodium Wim Van Doorne Kiosk op het parkeerterrein bij het Parktheater in Eindhoven. Peter Fransen van de kiosk: "Hij staat echt heel hinderlijk in de weg."
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Hoewel ze er bij de Kiosk aanvankelijk wel om konden lachen, is het verwijderen van de paal inmiddels ook bittere ernst: "We hebben afgelopen zondag een groot optreden gehad, die paal stond echt enorm in de weg."

Politieke vragen
Inmiddels bemoeit ook de politiek zich met de paal. PvdA'er Ward Overeem heeft er raadsvragen over gesteld: "Ik liep erlangs en zag dat er een lantaarnpaal vlak voor het podium staat. Ik weet niet precies wat het idee erachter is, maar hier is niemand bij gebaat lijkt me."

Het lijkt erop dat er iets is fout gegaan bij de herinrichting van het terrein. "Vermoedelijk heeft iemand die paal in het plan getekend en heeft vervolgens niemand gekeken of dat ook wel zo handig was", zegt Overeem. "Het kan ook zijn dat ze het parkeerterrein zo handiger vinden verlicht." Hoe dan ook. Erg handig is het allemaal niet.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het ontwerp daadwerlijk goedgekeurd, maar bleek het in de praktijk niet zo handig. "Daarom wordt deze verplaatst naar de zijkant van de Kiosk. Ook zal er vanwege de gewenste hoeveelheid licht op het terrein aan de andere zijkant van de Kiosk een nieuwe lichtmast worden geplaatst", aldus de gemeente.

Verwijderd
Bij Van Doorne Kiosk hebben ze inmiddels wel van de gemeente de bevestiging gekregen dat de paal zal worden verwijderd. De gemeente zelf heeft nog niet gereageerd. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...