Outdoor Brabant ook zonder WK een 'topevenement'

7 september 2017 om 17:01 • Aangepast 20 november 2020 om 22:18
nl
Outdoor Brabant is donderdag weer van start gegaan. De editie van dit jaar is minder groots dan vorig jaar, omdat er nu geen wereldkampioenschap is. "Maar het is nog steeds een topevenement."
Profielfoto van Fabian EijkhoutProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
Fabian Eijkhout & Ronald Sträter

Toernooidirecteur John de Vos weet dat er een verschil is tussen Outdoor Brabant met of zonder WK. "Ja, een WK heeft toch een andere uitstraling. Intern zien we het als overgangsjaar, we zijn met de toekomst bezig. We zijn aan het kijken naar een permanent terrein. Het is een feit dat het evenement met een WK meer allure heeft, maar het is nog steeds een topevenement."

Zaterdag is er de marathon bij het mennen, de hele week zijn regionale toppers in actie bij het springen. Dressuur is er dit jaar niet. "We moeten keuzes maken. Maar we hebben toppers in actie, zoals IJsbrand Chardon bij de vierspan, Europees kampioen."

Wachten op privacy instellingen...

'Net een dorp'
Bij Outdoor Brabant is er ook weer een camping. Rick Velstra staat daar ook, de Brabander is chauffeur van een Duits team. "Het is hier net een dorp. Iedereen roddelt over elkaar, praat met elkaar en drinkt een glas bier met elkaar. Het is net als thuis."

Een gezellig camping in plaats van topsport? Nee, dat niet. "Er komt ook topsport bij. Hoe dichter je bij de wedstrijd komt, des te serieuzer alle sporters worden en hoe eerder ze naar bed gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.