Vincent Janssen op huurbasis naar Fenerbahçe

8 september 2017 om 09:24 • Aangepast 20 november 2020 om 22:17
nl
Vincent Janssen verlaat Tottenham Hotspur. De aanvaller uit Oss maakt dit voetbalseizoen op huurbasis af bij de Turkse topclub Fenerbahçe. Janssen landt vrijdagmiddag in Istanbul voor de afhandeling van de contractbesprekingen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Janssen brak twee jaar geleden door bij AZ. In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in Nederland maakte hij grote indruk met zijn vele doelpunten. Daarmee verdiende Janssen een transfer naar de Premier League.

Tottenham legde Janssen vast tot 2020, maar in Londen wist de Ossenaar het doel een stuk moeilijker te vinden. Hij scoorde in totaal zes keer. Vier van die goals waren strafschoppen.

LEES OOK: 'Hij lijkt een beetje op Ruud van Nistelrooy', Vincent Janssen meldt zich voor het eerst bij grote Oranje

Concurrentie
Dit seizoen haalde Tottenham met Fernando Llorente een nieuwe concurrent voor Janssen binnen, die Harry Kane en Son Heung-Min al voor zich moest dulden. Het feit dat de Engelse topclub Janssen niet inschreef voor de Champions League was een ander teken aan de wand.

In Turkije hoopt Janssen zijn carrière een nieuwe impuls te geven.

Wachten op privacy instellingen...

Janssen kon op de slotdag van de Europese transfermarkt ook naar de Engelse promovendus Brighton & Hove Albion, de club waar PSV'er  Davy Pröpper naar vertrok, en West Bromwich Albion. Op die interesse ging hij niet in. Naar Turkije kon hij nog wel, omdat de transfertermijn daar pas 9 september sluit.

LEES OOK: Vincent Janssen uitgelachen in Engeland: 'Slechtste spits van de Premier League'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.