‘Geef niet aan giro 5125, maar aan mij', briefschrijver probeert munt te slaan uit orkaan Irma

8 september 2017 om 21:04 • Aangepast 20 november 2020 om 22:16
nl
Een briefschrijver uit Uden probeert dorpsgenoten ervan te overtuigen geen geld over te maken op giro 5125 van het Rode Kruis voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. De euro’s kunnen beter naar hem, want hij is naar eigen zeggen arts en bepaalt dan wel wie er ‘daadwerkelijk dringend behoefte’ heeft aan financiële hulp op het eiland.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De schrijver meldt dat hij zo spoedig mogelijk naar Sint Maarten wil om daar mensen te helpen en ondersteunen. Hij geeft een rekeningnummer door waar geld op gestort kan worden. ‘Dus geef niet aan 5125, want dan gaat het merendeel naar directeuren en personeel in Nederland.’

'Geen geld overmaken'
De brief is bij meerdere mensen in Uden door de bus gegooid. De politie heeft ernstige twijfels over de oprechtheid van de ‘arts’. "Het lijkt ons vooral niet handig om te doneren naar het rekeningnummer wat in de brief staat vermeld. Als je wil doneren doe dit dan bij de bekende en erkende instanties", schrijven de wijkagenten van Uden op Facebook.

Mensen reageren verontwaardigd op het bericht. "Ongelofelijk dat er mensen zijn die zo brutaal zijn dat ze een slaatje (proberen te) slaan uit de ellende van vele anderen!", "Over lijken gaan heet dit" en "Hier trap je toch niet in, schandalig dat iemand zich hiermee wil verrijken", zijn enkele reacties.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.