Video

Zonovergoten Bloemencorso in Valkenswaard betovert publiek met Efteling-thema

10 september 2017 om 15:23 • Aangepast 20 november 2020 om 22:14
nl
In Valkenswaard stonden tienduizenden bezoekers en honderden vrijwilligers zondagmiddag weer klaar voor het jaarlijkse Bloemencorso. Deze editie was letterlijk een sprookje, vanwege het thema van dit jaar: het 65-jarige bestaan van de Efteling.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Dertien wagens vol kleurrijke dahlia’s kwamen voorbij. Pardoes, Sneeuwwitje en Het Meisje met de Zwavelstokjes zijn maar een paar van de bekende Efteling-figuren die tijdens de optocht te zien waren. Maar zelfs spannende attracties als De Vliegende Hollander en Villa Volta passeerden de revue.

Wachten op privacy instellingen...

De aanwezige fanfares speelden uiteraard alle bekende liedjes uit de Efteling tijdens de optocht.

Wachten op privacy instellingen...

Kindercorso
De optocht begon traditiegetrouw met de kleintjes, namelijk met de zes kinderwagens. Daarna waren de dertien buurtschappen met hun wagens met daarop in totaal 2,5 miljoen dahlia's aan de beurt.

Wachten op privacy instellingen...

Op de eerste ‘grote’ wagen die het publiek kon bewonderen, was het bekendste restaurant van de Efteling te zien, namelijk het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken. De makers hebben de geur van pannenkoeken in hun wagen verwerkt, zodat het publiek pannenkoeken rook als de wagen langskwam.

Wachten op privacy instellingen...

Onder andere De Chinese nachtegaal, Doornroosje, de Stoomcarrousel en Baron 1898 kwamen daarna nog voorbij. Het is aan de jury om te beslissen welke wagen het allermooiste is. Dat wordt zondagavond bekendgemaakt.

Druk en zonnig
Nog voor de start van het corso, was het een drukte van jewelste in Valkenswaard. Ook het zonnige weer speelde daarin waarschijnlijk een rol.

Wachten op privacy instellingen...

         
Wie niet kon wachten, kon de afgelopen weken de pracht en praal alvast bekijken in de Efteling. Vier weekenden lang mochten vrijwilligers in het pretpark al een uniek voorproefje geven van het Bloemencorso.

LEES OOK: Bloemencorso Valkenswaard betovert Efteling met eerste kunstwerk [FOTO'S]

Zondagavond worden de hoogtepunten van het corso nog herhaald op televisie.

Wachten op privacy instellingen...

De corsoparade vindt elk jaar plaats op de tweede zondag in september en trekt gemiddeld 30.000 bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.