Oppermachtige Jeffrey Herlings wint in Assen, Cairoli pakt wereldtitel

10 september 2017 om 18:12
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft het publiek in Assen verwend met een show op het speciaal aangelegde zandparcours op het TT Circuit. Hij schreef na een oppermachtig optreden in de tweede manche de Grand Prix van Nederland in de MXGP op zijn naam.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De coureur uit Elsendorp was ook de snelste in de eerste heat, maar toen ging alle aandacht uit naar Antonio Cairoli. De Italiaan, die uitkomt voor hetzelfde fabrieksteam van KTM als Herlings, stelde met de tweede plaats in die eerste manche zijn negende wereldtitel veilig. Hij is met nog één grand prix in Frankrijk in punten niet meer bij te halen.

Verbetering
Herlings zal het seizoen als tweede eindigen. Hij kwam in zijn debuutseizoen in de koningsklasse moeizaam op gang, maar verbeterde naarmate het jaar vorderde. Hij boekte in Assen zijn vijfde GP-zege van het jaar en deed dat op indrukwekkende wijze.

Hij ploegde met name in de tweede heat zijn KTM vloeiend door de diepe zandsporen en arriveerde aan de meet met 34 seconden voorsprong op de nummer twee, de Duitser Max Nagl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.