Video

PSV geen titelkandidaat, zeggen voetbalanalisten: 'Het is overleven tot de winterstop'

11 september 2017 om 10:03 • Aangepast 20 november 2020 om 22:13
nl
Het verlies van PSV zondag wijst op een structureel probleem in de ploeg, zeggen voetbalanalisten Willy en René van de Kerkhof maandag. “Het is niet alleen zondag, het is de laatste wedstrijden al zo”. Volledig PSV-onwaardig, noemen Willy en René het elftal. Volgens Aad de Mos is het een ploeg die absoluut niet kampioen kan worden: “Het was echt schrijnend om te zien”.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Het was een desastreuze wedstrijd voor PSV. Ze zijn compleet door het ijs gezakt al in de eerste krachtmeting van het seizoen", vertelt René van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. "Het deed me deugd dat er één PSV’er was die wél goed speelde en dat was Stijn Schaars. Maar goed, die speelt ondertussen bij Heerenveen", zegt Willy lachend.

'Huidig PSV kan niet kampioen worden'
Het zijn zeker niet alleen de broertjes Willy en René Van de Kerkhof die kritiek hebben. Voetbalanalist Aad de Mos gaat nog een stapje verder. Het huidige PSV is geen ploeg die kampioen kan worden. "Dat denk ik niet. Op dit moment is het proberen te overleven tot de winterstop. Zo min mogelijk punten achter raken op Feyenoord, Ajax of zelfs op FC Utrecht", analyseert De Mos.

"Ik dacht dat ze alleen moeite hadden om verdedigingen open te breken. Maar nu hebben we een nieuw probleem gezien: ploegen die aanvallend spelen en PSV onder druk zetten, die winnen altijd van PSV. Het was echt schrijnend om te zien."

'Volledig PSV-onwaardig'
Voetbalbroertjes Van de Kerkhof zijn het erover eens, er is iets goed mis bij de Eindhovense club. "De chemie in het elftal ontbreekt. Het is net of ze niet willen of niet kunnen. Zoveel cruciale fouten en ballen naar de tegenstander spelen. Het was een onsamenhangend geheel. Volledig PSV-onwaardig", vertelt Willy.

"Ik mis iemand bij PSV die opstaat en zegt: ‘Kom op!’. Het is allemaal te lief en te aardig. PSV heeft een naam hoog te houden maar daar was gisteren niets van te zien."

Wachten op privacy instellingen...

Nu moet het anders
Als PSV bij de top van het Nederlands voetbal wil blijven, moet er volgens de drie voetbalanalisten iets veranderen. "Het is niet alleen zondag, het is de laatste wedstrijden al zo. Er zal iets moeten gebeuren in de komende weken. Als je zondag tegen Feyenoord verliest, sta je alweer zes punten op ze achter", beschrijft René van de Kerkhof.

"Je moet er nu voor gaan zorgen dat de chemie terugkomt. Dat spelers weer dominant gaan voetballen als team en dat er meer overleg komt in het elftal. Iedereen speelt nu voor zichzelf", beschrijft Willy. "Cocu krijgt er een hoop werk aan om het team weer op de rit te krijgen voor Feyenoord.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.