RKC pakt als hekkensluiter een punt op bezoek bij Jong Ajax

11 september 2017 om 19:44 • Aangepast 20 november 2020 om 22:10
nl
RKC Waalwijk heeft een punt gepakt op bezoek bij Jong Ajax. De ploeg van trainer Peter van den Berg kwam op achterstand, maar de gelijkmaker tien minuten na rust was genoeg om als hekkensluiter een punt te pakken in Amsterdam.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Na zo'n dertien minuten liepen alle spelers van het veld af. Scheidsrechter Martin Pérez staakte het duel vanwege onweer. Na een onderbreking van twintig minuten kwamen de spelers weer het veld op om de wedstrijd te hervatten.

Wachten op privacy instellingen...

De Amsterdammers waren voor de onderbreking de bovenliggende partij, na het noodweer werd RKC meteen gevaarlijk. Pogingen van Paul Quasten en Jan Lammers leverden geen doelpunt op.

Met nog acht minuten op de klok in de eerste helft kwam Jong Ajax op voorsprong. Na een mooie lichaamsbeweging bracht Carel Eiting zichzelf in kansrijke positie, RKC-goalie Etienne Vaessen had vervolgens geen antwoord op het schot van de Ajax-middenvelder.

Tien minuten na rust kwam RKC op gelijke hoogte. Een vrije trap bleef hangen in het strafschopgebied en kwam uiteindelijk voor de voeten van Henrico Drost. De verdediger twijfelde niet en schoot hard raak, hij liet voormalig Willem II-goalie Kostas Lamprou kansloos.

In de slotfase werd RKC via de counter af en toe gevaarlijk, maar het was Jong Ajax dat een tweede treffer het meest verdiende. Via aanvaller Dennis Johnson was de thuisploeg dicht bij de winnende treffer, zijn inzet eindigde op de lat.

Koploper en hekkensluiter
Jong Ajax won de eerste drie duels. Bij een zege op RKC was het alleen koploper geweest in de Jupiler League. Nu staan de Amsterdammers samen met FC Oss en MVV aan kop van de competitie, met tien punten uit vier duels.

RKC had bij de start van het duel als enige club slechts één punt. Na het duel staat het samen met FC Eindhoven, Helmond Sport en FC Volendam op twee punten. De Waalwijkers blijven wel hekkensluiter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.