‘Naakt tractoren wassen is seksistisch’, burgemeester van Bernheze keurt wasbeurt af - Omroep Brabant
Video

‘Naakt tractoren wassen is seksistisch’, burgemeester van Bernheze keurt wasbeurt af

11 september 2017 om 22:02 • Aangepast 20 november 2020 om 22:10
nl
Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze keurt het evenement waarbij topless vrouwen vieze tractoren schoonmaakten in Loosbroek af. “Ik voel mij totaal niet thuis bij de seksistische manier waarop vrouwen hier ingezet zijn”, zegt Moorman op Twitter.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het bericht van de burgemeester is een reactie op een vraag van Marko Konings, fractievoorzitter van Politieke Partij Blanco. "Vaak zien we burgemeester Marieke Moorman de eerste steen leggen, het eerste schot lossen of de eerste pannenkoek bakken. Was ze gisteren verhinderd?"

LEES OOK: Topless vrouwen maken vieze tractoren schoon

'Gelukkig niet gevraagd'
Moorman reageert via Twitter dat ze geen enkele spijt heeft van haar afwezigheid bij het evenement. "Niet verhinderd en gelukkig ook niet gevraagd."

Acht schaars geklede vrouwen maakten zondag ruim veertig tractoren schoon. Het begon als een grapje, maar vanwege de belangstelling moest organisator Rob Lunenburg eerder al een grotere locatie regelen. Het evenement was een opwarmertje voor het boerenfeest Høken en Hakselen.

Wachten op privacy instellingen...


Hoort erbij
"Ik begrijp het standpunt van mevrouw Moorman, maar dit hoort nu eenmaal bij dit soort evenementen", zegt Lunenburg. "Ik zou er zelf ook niet voor kiezen om aan zo’n tractorwas mee te doen." Het is de derde keer dat een promotiefilmpje voor het evenement wordt gemaakt met topless vrouwen.

Lunenburg heeft naar eigen zeggen ook wat opmerkingen over de topless dames gehad van andere dorpsbewoners. "Maar voor ieder wat wils denk ik dan. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Persoonlijk houd ik van housemuziek, daar houdt ook niet iedereen van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.