Rapper Kempi weer vrij man, volgens advocaat 'roeptoeteren politie en justitie maar wat'

14 september 2017 om 15:04 • Aangepast 20 november 2020 om 22:07
nl
Rapper Kempi uit Helmond is weer vrij man. Donderdagmorgen is hij, onder voorwaarden, vrijgelaten. De rapper werd bijna twee weken geleden hardhandig gearresteerd voor verboden wapenbezit bij de woning van zijn ex-vriendin in de Molenstraat. Hij zou zijn ex hebben bedreigd met een pistool, omdat zij het uit had gemaakt.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Politie en justitie roeptoeteren maar wat", zegt Justus Faber, de advocaat van Kempi. "Wat er precies is voorgevallen in het huis van de rapper weten wij niet, maar het verhaal van justitie is eenzijdig. Er valt het nodige op af te dingen", aldus Faber. Wat er dan wel is gebeurd, wil de advocaat niet zeggen.

LEES OOK: Kempi bedreigt ex-vriendin met pistool, rapper gearresteerd [VIDEO]

Anouk
Volgens Faber gaat het beter dan voorheen met Kempi. Juist daarom was de arrestatie een bittere pil voor de rapper. Hij heeft een project met Anouk op stapel staan. De zangeres, die bevriend is met Kempi, stak hem op Instagram een hart onder de riem.

Kempi heeft diverse optredens en een nieuw album op de agenda staan. Volgens de advocaat houdt zijn vrijlating verband met deze zaken.

Niet voor het eerst
Afgesproken is dat de reclassering met Kempi aan de slag gaat. Het is niet de eerste keer dat de Brabantse rapper met de politie in aanraking komt. In 2016 werd hij veroordeeld voor drugs- en vuurwapenbezit en hij moest ook al eens negen maanden de cel in voor loverboypraktijken. In 2011 zat hij twee maanden in de cel voor het mishandelen van zijn vriendin.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.