'Superspits' was één van de drukste ooit in september

14 september 2017 om 19:42 • Aangepast 20 november 2020 om 22:06
nl
De spits die een groot deel van rijdend Brabant donderdag tot stilstand bracht, is één van de druktse ooit gemeten in september. Op het hoogtepunt stond er in Nederland 416 kilometer file. Brabant was één van de drukste provincies. Inmiddels is de laatste file opgelost.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwde donderdagmiddag voor een 'superspits' en 'één van de ergste filedagen van het jaar'. Die voorspelling kwam uit. Met meer dan 400 kilometer file was de spits bijzonder druk. Sinds 2002 zijn er maar drie keer vergelijkbare druktes gemeten in september. Belangrijkste reden: het slechte weer.

LEES OOK: Regen zorgt voor drukste vrijdagmiddag op de weg van dit jaar

Uitzonderlijk vroeg
"We zagen om halfdrie al de eerste files, dat is uitzonderlijk vroeg", zegt een woordvoerder van de VID. Brabant was daarbij één van de grootste probleemgebieden: "Brabant ligt middenin een aantal van de ergste buien en wordt dus zwaar getroffen." 

Wachten op privacy instellingen...


Top drie ergste filedagen
De donderdagspits was niet alleen uitzonderlijk voor de maand september. Het was ook één van de drukste avondspitsen van dit jaar. Alleen op 24 mei, tijdens de hemelvaartsspits, was het nog iets drukker.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!