Video

Vijftig Brabantse burgemeesters aan het werk in de snoepfabriek

15 september 2017 om 17:03
nl
Vijftig Brabantse burgemeesters maakten vrijdag - letterlijk - vuile handen. Ze brachten een bezoek aan Holland Foodz in Oosterhout, waar oud-Hollands snoepgoed wordt gemaakt.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Maar het bleef niet bij kijken naar kaneelstokken en nougatblokken. Na een welkomswoord door directeur Jan Ham Spijlkervet en een rondleiding, mochten de Brabante eerste burgers aan de bak. Zo werd burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen aan het kneden van het deeg gezet. Op een andere plek in het bedrijf mochten hij en zijn collega's aan de slag met het handmatig inpakken van het snoepgoed.

Dat inpakken ging lang niet elke burgemeester even gemakkelijk af. "Wat heb ik een gemakkelijk vak, als ik dat vergelijk met het inpakken. Ik heb andere kwaliteiten, houd ik me maar voor", verzuchtte burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal. Jan Harm Spijkervet, directeur van Holland Foodz was desondanks best tevreden: "Er zit zeker potentieel tussen".

Bedrijfsuitje
Het bezoek aan de fabriek was onderdeel van de jaarlijkse Brabantse burgemeestersdag, zeg maar een bedrijfsuitje, onder leiding van de commissaris van de Koning Wim van de Donk. Vorig jaar gingen de burgemeester op bezoek in de zeehaven Moerdijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.