Rai Vloet helpt NAC met twee doelpunten aan zege tegen FC Groningen

16 september 2017 om 19:30 • Aangepast 20 november 2020 om 22:02
NAC heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen geboekt. De club won in eigen huis met 2-1 van FC Groningen. Rai Vloet was de grote man aan de kant van de thuisploeg, hij maakte beide treffers.

NAC begon fel aan het duel. De thuisploeg zocht de aanval. Via Rai Vloet, Thierry Ambrose en Arno Verschueren werd het doel van FC Groningen onder vuur genomen, zonder succes. De stormachtige beginfase duurde een kwartier, daarna werd het rustiger op het veld. NAC was nog wel de bovenliggende partij.

Kort voor de rust was Mimoun Mahi dicht bij een openingstreffer. De aanvaller van FC Groningen mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot was goed, maar de redding van NAC-goalie Mark Birighitti mocht er ook zijn. Een minuut later was Agyepong dicht bij de openingstreffer, Sergio Padt wist zijn inzet met moeite uit het doel te houden.

FC Groningen speelde een heel matige eerste helft, de ploeg van trainer Ernest Faber kwam wel anders uit de kleedkamer. In de eerste helft lieten de bezoekers, spelend met vijf verdedigers, heel weinig zien in Breda. Na de pauze zochten ze direct de aanval in het Rat Verlegh Stadion.

Op het moment dat Groningen steeds meer in de wedstrijd kwam, scoorde NAC de 1-0. Op aangeven van de Spanjaard Angeliño kwam Rai Vloet in goede positie, van net buiten het strafschopgebied schoot de aanvallende middenvelder raak. Twee minuten later maakte Vloet er 2-0 van. Hij pikte een afgeslagen bal op, liep de zestien in en schoot weer raak.

Slotfase
Met nog twintig minuten op de klok bracht Mahi Groningen terug in de wedstrijd. NAC-goalie Birighitti raakte zijn inzet nog aan, maar kon een tegentreffer niet voorkomen: 2-1. In de absolute slotfase maakte Mahi weer een doelpunt. Hij deed dat in buitenspelpositie, het doelpunt werd dan ook afgekeurd. NAC trok de overwinning over de streep en pakte zo de eerste drie punten van het seizoen.