Willem II scoort genoeg in eerste dertig minuten om te winnen van Roda JC

16 september 2017 om 21:47 • Aangepast 20 november 2020 om 22:02
Willem II heeft zaterdag de eerste punten van het seizoen gepakt. Op bezoek bij Roda JC won het met 1-3. De aanvallers Etien Velikonja (2) en Fran Sol maakten de goals voor de Tilburgse ploeg.

Binnen de minuut een enorme kans voor Willem II. Roda-keeper Hidde Jurjus, gehuurd van PSV, kon de inzet van Etien Velikonja nog net over tikken. Roda JC verdedigde een paar minuten later na een vrije trap slecht uit. De bal kwam terecht bij Etien Velikonja, die loeihard uithaalde: 0-1.

Na een kwartier had Roda, geheel tegen de verhouding in, een grote kans op de 1-1. Keeper Wellenreuther was uit z'n doel. Roda-spits Gustafson kon vrij inschieten, maar poeierde over. Diezelfde Gustafson was niet veel later weer dicht bij een doelpunt. Zijn schot werd aangeraakt, Wellenreuther kreeg de bal nog net langs de goede kant van de paal getikt.

Roda bleef verdedigend erg zwak. Fran Sol kon daar halverwege de eerste helft van profiteren. Hij kwam vrij voor de keeper en kreeg de bal in de lange hoek: 0-2. Willem II sneed niet veel later ontzettend makkelijk door de verdediging van Roda JC heen. Sol gaf na een mooie steekpass van Thom Haye af op Velikonja, die heel makkelijk de 0-3 kon binnentikken.

Op slag van rust deed Roda iets terug. Mikhail Rosheuvel kon vrij op de keeper af en faalde niet: 1-3. Willem II leek door die tegentreffer toch wat van slag.

Na rust begon Roda, met een extra aanvaller, heel aanvallend. Het werd binnen een paar minuten 2-3, door een eigen doelpunt. Althans, zo leek het. Het doelpunt werd afgekeurd, omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Ten onrechte, zo blijkt uit de beelden. Willem II heeft het geluk een keer aan z'n zijde.

Dat geluk had Willem II ook op het moment dat de ingevallen Roda-spits Dani Schahin een kwartier voor tijd de lat raakte. De thuisploeg probeerde het wel, maar de aansluitingstreffer bleef uit.

De zege kwam voor Willem II, waar rechtsback Fernando Lewis uiteindelijk als invaller naast spits Fran Sol kwam te staan, niet meer in gevaar.