'Niet zomaar brandstichting maar poging tot moord', beide uitgangen van caravan in brand gestoken

18 september 2017 om 21:47
nl
Een vrouw en haar hond zijn in de vroege ochtend van 18 juli ternauwernood ontsnapt uit een brandende caravan in Boxtel nadat twee mannen die in de vlammen hadden gezet. De politie zoekt getuigen die iets meer kunnen vertellen over de toedracht, de daders en het motief voor het misdrijf op camping Denneoord.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De politie zoekt in het bijzonder naar een getuige die het slachtoffer aansprak nadat ze uit de caravan was ontsnapt. Terwijl het slachtoffer met een tuinslang de vlammen probeerde te doven, sprak een vrouw haar aan. Zij vertelde dat ze eerder twee mannen had gezien en dat de brand was aangestoken. Van deze getuige is naderhand echter niets meer vernomen.

Motief onduidelijk
Omdat beide uitgangen van de caravan in vlam waren gezet, gaat de politie niet uit van zomaar een brandstichting maar een poging tot moord. Over het motief tast de politie nog in het duister. Daarom worden getuigen gezocht die daarover mogelijk wat meer kunnen vertellen.

Het misdrijf vond rond half een ’s nachts plaats op camping en chaletpark Dennenoord. Dat ligt in het buitengebied van Boxtel. Volgens de politie heeft het slachtoffer veel geluk gehad dat ze aan de vlammen wist te ontsnappen. Dat het vuur niet is overgeslagen naar andere caravans en chalets heeft veel erger voorkomen.

Mensen die meer weten over de zaak, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Bureau Brabant schonk in haar uitzending van 18 september ook aandacht aan een serie inbraken in Hilvarenbeek, diefstal van drank in Dongen en oplichting met een betaalapp in Waalwijk.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.