Asbest vrijgekomen bij schuurbrand, straat schoongemaakt door mannen in witte pakken

19 september 2017 om 11:21
nl
De Boxmeerseweg in Beugen is niet langer afgesloten. Na een schuurbrand maandagavond lag daar asbest op straat. De weg is inmiddels weer schoon. Wel wordt nog geruimd in tuinen. Een buurvrouw: "We hoorden een paar hele harde knallen en zagen de vlammen hoog boven het huis uitkomen. Overal in de tuin ligt nu asbest. Héél heftig!"
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Een deel van de straat werd afgesloten met gele linten en er stonden waarschuwingsborden. Mannen met witte pakken en gezichtsbescherming van een gespecialiseerd bedrijf waren sinds de vroege ochtend bezig met de schoonmaakklus.

Speciale slofjes
De buurvrouw vertelt dinsdagochtend: "Toen de brand woedde was al duidelijk dat er asbest in de schuur zat. Toen we vanochtend wakker werden lag er een brief op de deurmat. Daarin stond dat we de ramen en deuren dicht moeten houden." Volgens de vrouw mochten ze aanvankelijk niet naar buiten. "Nu mogen we wel weg als dat nodig is, dan moeten we speciale slofjes aan. Maar in onze tuin mogen we helemaal nog niet komen." Ze vervolgt: "Overal ligt asbest, ook bij het tuinhuisje. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

De gemeente Boxmeer plaatst updates op haar website. Zo wordt gemeld dat de weg om 12.00 uur weer openging.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.