Accu voor zonneauto van TU/e eindelijk in Australië, voorbereiding Solar Challenge kan beginnen

20 september 2017 om 07:02 • Aangepast 20 november 2020 om 21:57
nl
Het team van de Technische Universiteit in Eindhoven kan eindelijk beginnen aan de voorbereidingen van de Solar zonnerace. De accu voor de zonneauto waar het team al weken met smart op zat te wachten is woensdag aangekomen in de Australische stad Darwin.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Voor Beatrix Bos van Solar Team Eindhoven kan de vlag uit. “Het had niet veel langer moeten duren. Precies op tijd om alles te testen voor de technische keuring over dertien dagen. Het duurt nog een paar dagen. We gaan de komende dagen veel testen”, zegt Bos.  

Wachten op privacy instellingen...

Handgemaakte accu
Vliegtuigmaatschappijen durfden de handgemaakte accu niet mee te nemen naar Australië voor de wedstrijd met zonneauto’s volgende maand. Dat komt door recente ongelukken met batterijen van telefoons aan boord van vliegtuigen. 

Vanuit Singapore werden de accu’s met vrachtwagens naar Kuala Lumpur gereden en van daaruit naar Adelaide gevlogen. Met een vrachtauto werd de laatste 3000 kilometer naar Darwin overbrugd. De auto van de Eindhovense studenten, Stella Vie, kwam dinsdag aan in Darwin. De Eindhovense studenten verdedigen in Australië de titel. Bos: "Het wordt heel erg spannend. Zowel de auto als ons team moet in topconditie zijn. Daar werken we hard aan. Een goede voorbereiding is het halve werk."

Wachten op privacy instellingen...


De studenten kunnen nu zoals gepland op 8 oktober aan de start verschijnen van de Bridgestone World Solar Challenge. Bij deze race is het bedoeling dat de zonneauto's zo snel mogelijk van Darwin naar Adelaide rijden. Teams van de universiteiten in Delft en Twente nemen ook deel aan de race.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.