Kenniscentrum voor nieuwe ontwikkelingen moet transportsector helpen - Omroep Brabant

Kenniscentrum voor nieuwe ontwikkelingen moet transportsector helpen

20 september 2017 om 11:37
nl
De initiatiefnemers op de NHTV in Breda (foto: Raoul Cartens)
De initiatiefnemers op de NHTV in Breda (foto: Raoul Cartens)
Negentig bedrijven in de Brabantse transport- en logistieksector willen samen met beroepsopleidingen en universiteiten een kenniscentrum oprichten dat zich richt op nieuwe ontwikkelingen. Deze Logistics Community Brabant komt op de campus van de NHTV in Breda.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

De gemeente Breda en de provincie willen samen zes miljoen euro investeren in dit nieuwe netwerk van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Toekomst
Tijdens de economische crisis hebben veel bedrijven in de transport- en logistiek zich vooral bezig gehouden met overleven door te snijden in kosten. Onderlinge samenwerking was er nauwelijks.

"Wij zitten in een karrespoor en hebben fresh brains nodig om daar uit te komen. Die moeten ons wijzen wat de businessmodellen van de toekomst kunnen zijn", zegt John Zagers van Otentic Logistics in Oosterhout.

Volgens Zagers verandert de wereld snel, bijvoorbeeld door de verkoop via webshops waardoor er veel vaker producten moeten worden geleverd. Dit heeft gevolgen voor de magazijnen van bedrijven en voor de manier waarop dit bij klanten wordt gebracht. Maar ook digitalisering, beveiliging en robotica zorgen voor veel veranderingen in de transport- en logistieksector.

Opleidingen
Niet alleen de NHTV, maar ook de Nederlandse Defensie Academie, de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit van Tilburg doen mee aan Logistics Community Brabant.

De transport- en logistieksector is in Brabant een grote werkgever. Eén op de werkende Brabanders heeft een logistieke functie, wat volgens de NHTV neerkomt op 160.000 banen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.