Kraanwagen ‘steigert’ bij takelen van chalet over huis in Reusel

20 september 2017 om 12:09 • Aangepast 20 november 2020 om 21:57
nl
Een kraanwagen is woensdag 'gesteigerd' bij werkzaamheden aan de Lensheuvel in Reusel. De kraan schoot van twee van de vier stempels bij het takelen van een houten chalet over een huis in de straat.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Corné Verschuren & Maaike Cnossen

Het kraanbedrijf stuurde een tweede kraan om te assisteren bij het takelwerk. Die heeft de eerste wagen weer rechtgezet.

Het chalet moet nog wel op de goede plaats komen. Dat is nu weggetakeld en staat langs de kant van de weg. De aanbouw heeft volgens onze verslaggever wat schade opgelopen, maar het valt mee.

Wachten op privacy instellingen...

Transportbedrijf Van Riel, heeft inmiddels met een zwaardere kraan het chalet op zijn plek gehesen in de achtertuin.

Operationeel manager Tommie van den Akker denkt dat de last te zwaar was voor de wagen, maar het bedrijf gaat een veiligheidsrapport opstellen om te kijken wat er precies is misgegaan.

Wachten op privacy instellingen...

'Zeker schrikken'
Buurtbewoners stonden in de straat te kijken naar de werkzaamheden. "Ik heb niet gezien dat de wagen kantelde, toen ging ik net weg. Maar ik hoorde het geluid. Toen ben ik terug gegaan en zag ik 'm zo staan", vertelt eentje.

"Het is zeker schrikken. Ik denk dat het heel vervelend is voor degenen die het geregeld hebben. Dat gaat in de papier lopen, hè?"

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.