‘Grensoverschrijdend gedrag’ bij voetbalclub VOAB uit Goirle, jeugdtrainer weggestuurd

20 september 2017 om 15:54
nl
Een 22-jarige jeugdtrainer van het jeugdteam van voetbalclub VOAB uit Goirle is weggestuurd bij de club na ‘grensoverschrijdend gedrag’. De jongen zou te vriendschappelijk met de jonge spelertjes zijn omgegaan. Er is geen bewijs dat de jongen seksuele handelingen heeft verricht.
Profielfoto van de Redactie
Geschreven door
de Redactie

Wel waren er logeerpartijtjes, was er veelvuldig app-contact en gaf hij zijn spelertjes, die tussen de 13 en 15 jaar oud zijn, cadeautjes. Dat laat de club woensdag aan Omroep Brabant weten.

De voetbalclub heeft een klacht ingediend bij de KNVB over de jeugdtrainer en er is melding gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak onderzocht, maar zal geen verdere stappen ondernemen.

Emotionele bijeenkomst
De club heeft de ouders van de betrokken spelers geïnformeerd in een speciale bijeenkomst. “Die informatieavond was erg emotioneel”, geeft Theo Gommer van de commissie Normen en Waarden van VOAB aan. Gommer: “Ook is NOC*NSF geïnformeerd en zij hebben nu een vertrouwenspersoon aangedragen om ons te helpen.”

De 22-jarige jongen was al tien jaar lang betrokken bij de club. De afgelopen twee à drie jaar was hij trainer van een jeugdteam. “Voor zover wij weten, is het iedere keer een stap verder gegaan. Toen we concrete klachten en signalen kregen van ouders, hebben we ingegrepen en de jongen geschorst.”

Meerdere logeerpartijtjes
De jongen had veelvuldig persoonlijk en telefonisch contact met zijn spelers. Met drie tot vijf jongens had de jongen dusdanig intensief contact, dat het volgens de club ‘echt grensoverschrijdend’ was.

Hij vroeg de jongens of ze bij hem langs wilden komen, en of ze wilden blijven slapen. “Er zijn meerdere logeerpartijen geweest, waar altijd meer dan één kind bleef slapen bij de jongen.”

'Een grens te ver'
De club heeft geen bewijs dat het contact tussen de spelers en de jongen verder ging dan knuffelen. “Maar het logeren alleen gaat op grond van de normen van NOC*NSF en dus ook voor ons al te ver.”

De jongen krijgt inmiddels hulp en ook hij heeft een vertrouwenspersoon aangeboden gekregen van NOC*NSF.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.