Video

Minder WW-uitkeringen en meer vacatures in Brabant

21 september 2017 om 10:16
nl
De aanhoudende economische groei zorgt voor een verdere daling van het aantal WW-uitkeringen. Eind augustus waren er in Brabant 56.000 lopende WW-uitkeringen. Dit was 17 procent minder dan een jaar geleden. Ook landelijk blijft het aantal WW-uitkeringen afnemen, maar die daling is met 15 procent minder sterk dan de daling in Brabant.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Tegelijk neemt het aantal vacatures verder toe. In de eerste zes maanden van dit jaar waren er 93.100 banen beschikbaar. Dit is een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Krapte
Het afgelopen jaar is het voor steeds meer beroepen voor werkgevers moeilijker om hun vacatures vervuld te krijgen. Een jaar geleden gold eigenlijk alleen voor ICT- en technische beroepen dat vacatures moeilijk vervulbaar waren.

Nu is er in Brabant ook krapte ontstaan voor onder meer hoveniers, schoonmakers, horecamedewerkers, koks, buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs.

Geen reactie
Zo adverteert hoveniersbedrijf Groen Compleet in Bavel al een jaar in zowel regionale als landelijke dagbladen. "Daar komt eigenlijk geen reactie op", zegt eigenaar Arjen van der Boor. "Ze willen het vak niet meer doen. We krijgen wel uitzendkrachten, maar ja, die zijn het af en toe zat na een week. Te zwaar, te moeilijk."

Het hoveniersbedrijf hoeft nog geen opdrachten te laten liggen. "Ze schuiven wat op. Het kan niet meer binnen een week. Absoluut niet", aldus Van der Boor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.