‘Ik kijk uit naar de klassiekers’, Danny van Poppel naar Team LottoNL-Jumbo - Omroep Brabant

‘Ik kijk uit naar de klassiekers’, Danny van Poppel naar Team LottoNL-Jumbo

21 september 2017 om 13:49
nl
Danny van Poppel verlaat team Sky en fietst de komende twee jaar voor Team LottoNL-Jumbo. Dat heeft de Nederlandse wielerploeg woensdag bekendgemaakt op haar website. De overstap komt niet als een verrassing. Eind augustus waren Van Poppel en manager Richard Plugge van LottoNL-Jumbo al tot een persoonlijk akkoord gekomen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het 24-jarige sprinttalent zit momenteel in de Noorse havenstad Bergen voor het WK. Hij is op het laatste moment aan de Nederlandse ploeg toegevoegd nadat Dylan van Baarle geblesseerd afhaakte. Zondag mag Van Poppel strijden voor de wereldtitel profs op de weg. 

Grote ronde
“Ik vind het supermooi om voor Team LottoNL-Jumbo uit te komen. Hoe de ploeg bezig is met het sprinten, spreekt mij erg aan. Dat is mijn hoofddoel, hoewel ik ook erg uitkijk naar de klassiekers. Ik weet dat die me liggen, maar door tegenslag kwam dat er de laatste jaren onvoldoende uit. Ik ben ook blij dat ik weer een grote ronde zal rijden”, aldus Van Poppel op de website van Team LottoNL-Jumbo.

Ploegleider Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo noemt Van Poppel een ‘klassiekertalent’ en bevestigt dat hij ook in de sprint zal worden uitgespeeld. “Van Poppel krijgt de kans om zelf te sprinten. We zijn trots dat hij voor ons gekozen heeft en dat we nu twee sprinters binnen de gelederen hebben die tot de wereldtop behoren. We gaan eraan werken om Danny nóg sneller te maken en hem verder te ontwikkelen als wielrenner.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.