Katje Doerak herenigd met dolblij baasje Emi, bonbons en bloemen voor dierenopvang

22 september 2017 om 16:20
nl
Eind goed, al goed. Dat is in een notendop het verhaal van het Utrechtse katje Doerak. De poes liep van huis en kwam terecht in Oss. Hoe Doerak zeventig kilometer verderop is beland, zal voor altijd een raadsel blijven. Maar vrijdag werd ze na een bijna een maand herenigd met haar baasje Emi Stikkelman: "Het was fantastisch om haar weer terug te zien."
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Doerak verdween op 25 augustus en werd 6 september door de dierenambulance opgepikt in een woonwijk van Oss. De dierenbroeders van de ambulance lazen de chip af van de kat, belden vervolgens de eigenaar maar kregen geen gehoor. Ook Dierenopvang Maasland kreeg een dag later de voicemail van Emi te horen.
 
Brief
Beheerder van de dierenopvang, Sandra van Rooij: “We hebben Doerak meteen aangemeld bij de centrale van Amivedi. Er zijn berichten via Twitter en Facebook verspreid. En daarna hebben we Emi een ouderwetse brief gestuurd. Die is kennelijk met vertraging in de brievenbus gevallen. We hadden per ongeluk niet helemaal het goede adres opgeschreven.”

Dat verklaart waarom de scheiding tussen Emi en haar Doerak bijna een maand in beslag nam. Iets waar Emi wel van baalt: "Doerak werd gevonden op mijn verjaardag, kwam ik later achter. Maar toen moest ik dus nog twee weken wachten. Ik ben heel goed vindbaar en ik leef zo ongeveer op mijn telefoon, dus ik snap niet helemaal dat het zo lang heeft moeten duren."
 
Hoop opgegeven
Toch is ze vooral heel blij en dankbaar dat ze Doerak weer terug heeft. "Ik had de hoop al een beetje opgegeven na zo lang niks gehoord te hebben. Toen ik haar weer zag was dat natuurlijk super."

Het opgeluchte baasje trakteerde bij het ophalen van Doerak op bloemen en bonbons, een geste die de medewerkers van Dierenopvang Maasland erg waardeerden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.