Elmo Lieftink kan na nederlaag Willem II niet genieten van persoonlijk succes [VIDEO]

23 september 2017 om 21:25
nl
Willem II'er Elmo Lieftink maakte zaterdagavond voor de eerste keer in zijn profloopbaan een doelpunt in het betaald voetbal. "Dat is leuk en daar ben ik ook erg blij mee. Maar eerlijk gezegd sta ik hier met een kutgevoel."
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De 23-jarige middenvelder stond zaterdag in de basis als vervanger van de geschorste Spanjaard Pedro Chirivella. Dat Lieftink meedeed, bleef dus voor niemand onopgemerkt. Hij zette Willem II al snel op voorsprong tegen Heerenveen. Al gingen de Tilburgers uiteindelijk met een kleine nederlaag (1-2) van het veld.

LEES OOK: Willem II komt aardig voor de dag, maar verliest ook derde thuiswedstrijd [VIDEO]

Zure tegentreffer
"We speelden een prima eerste helft", meent Lieftink. "Het was erg zuur dat we vlak voor rust de gelijkmaker om de oren kregen." Na de pauze moesten de Tilburgers ook nog een tweede tegentreffer slikken. "Waarom dat gebeurde? Een heel goede vraag. Misschien weet ik daar morgen een antwoord op."

De tekst gaat verder onder de video met Lieftink.
[youtube:https://youtu.be/ow5BOb94XJ4]
"Beide goals van Heerenveen waren erg mooi", vervolgt de middenvelder. "Maar ze waren te voorkomen als we wat scherper waren geweest. Maar dat is allemaal als, als, als. Daar heb je niets aan. Voor rust speelden we gewoon goed, daar moeten we op voortborduren."

'We geloven in deze tactiek'
Aanvoerder Jordens Peters was ook tevreden over het spel van zijn ploeg. "Als we zo blijven spelen, ga je punten pakken. Dat maakt deze nederlaag nu ook iets dragelijker. We geloven met z’n allen in de tactiek zoals we die nu hanteren. Dit straalt ook van ons af. Maar goed: je moet jezelf belonen. Als je dat niet doet, krijg je een zwaar seizoen."

Hieronder het volledige gesprek met Peters.
[youtube:https://youtu.be/19c7gDae9IQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.