Video

Kitesurfer L’Abee droomt in de lucht van grote carrière [VIDEO]

24 september 2017 om 14:10
nl
De liefde voor het kitesurfen begon voor Menno L’Abee met het vliegeren op een van de vele weilanden in de groene omgeving van zijn woonplaats Rijen. Daarna volgde de nodige vlieguren op de Nederlandse zee. Waar het gaat eindigen, durft L’Abee niet te zeggen. Over dromen des te meer.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De kitesurfer uit Rijen hoopt dat zijn kitesurfcarrière een grote vlucht neemt én dat zijn surfborden straks wereldwijd in de branding zijn te zien. L’Abee volgt namelijk een opleiding als meubelmaker en waar zijn klasgenoten kasten en tafels ontwerpen, schaaft de Rijenaar in de houtbewerkingslokalen aan een eigen plank.
[YouTube:https://youtu.be/Trrh2HU0JIY]
“Als het niet waait, ben ik daarmee bezig. De meeste borden zijn van plastic. Mijn bord bestaat uit een ribbenstructuur met een dun laagje hout eroverheen. Mijn medeleerlingen vinden het wel gaaf dat ik hiermee bezig ben,” legt de kitesurfer in het radioprogramma Sportlunch uit.
[YouTube:https://youtu.be/MfxJl6bwR8o]
Productontwikkeling
Op sportief gebied hoopt L’Abee hoge ogen te gooien bij het naderende Nederlands Kampioenschap. L’Abee:“Dan kan ik daarna naar wedstrijden in Zuid-Afrika om me verder te ontwikkelen.” Ook met zijn surfbord van eigen makelij wil hij dezelfde weg bewandelen.  “Ik ben nu nog bezig met de productontwikkeling. Daarna ga ik het bord het uitgebreid testen om het vervolgens op de markt  te gooien”, klinkt het ambitieus uit de mond van de Rijenaar.
[YouTube:https://youtu.be/hERefQQZ6DM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.