Schipper en matroos gewond bij aanvaring met vrachtschip op Boven-Merwede bij Sleeuwijk

26 september 2017 om 11:11 • Aangepast 20 november 2020 om 21:48
nl
De schipper en matroos van een veerpont zijn dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Boven-Merwede, bij Sleeuwijk. De pont botste met een vrachtschip. Er waren op dat moment geen passagiers aan boord, meldt Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De hulpdiensten hebben de schipper en de matroos aan wal gebracht. "De schipper is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht", meldt veerdienst Riveer. "De matroos had ook klachten dus zij is ook naar het ziekenhuis."

Wachten op privacy instellingen...

Het ongeluk gebeurde rond half acht op de veerdienst tussen Gorinchem en Sleeuwijk. De voorkant van pont zat door de aanvaring flink in elkaar. Het vrachtschip heeft geen schade.

Oorzaak onbekend
Volgens de burgemeester van Gorinchem is de schipper onwel geworden. De politie en Rijkswaterstaat onderzoeken de zaak verder.

De pont tussen Sleeuwijk en Gorinchem vervoert fietsers. Dit traject heeft er een korte tijd uitgelegen. Inmiddels vaart deze dienst weer met andere boten.

Wachten op privacy instellingen...

Al eerder aanvaring
November vorig jaar was er ook een aanvaring op de Boven Merwede met een veerboot van Riveer. Toen raakten drie mensen gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.