Annie (85) kan door losliggende stoeptegels in het dorp amper rondrijden met haar scootmobiel

28 september 2017 om 07:00
nl
Slechte stoepen zijn veel Brabanders een doorn in het oog. In de Week van de Toegankelijkheid wil Omroep Brabant een paar van de slechte plekken in de provincie extra onder de aandacht brengen.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Een van die slechte plekken is in Liempde. Daar hobbelde Annie van Abeelen (85) in januari met onze verslaggever door het dorp in een poging met haar scootmobiel de stoepen te bedwingen.  

'Daar hebben gemeenten schijt aan'
Maar ook in veel andere plaatsen leveren slecht onderhouden stoepen problemen op. Monique van Baalen zegt in Eindhoven regelmatig problemen te ondervinden. “Vreselijk, mensen met een beperking willen ook normaal hun dingen kunnen doen”, schrijft ze. “Maar daar hebben gemeenten schijt aan. We hobbelen gewoon verder en vallen regelmatig.”

“Het is gewoon verschrikkelijk hoe mijn zoon schokt met zijn rolstoel op de klinkers”, omschrijft Mireille de Ridder op haar beurt de situatie in Lieshout. En de slechte trottoirs in Liempde brengen ook Sandra van den Bemt ertoe contact met ons op te nemen. “Het lijkt Made wel”, laat ze weten.

Vooral probleem voor ouderen
Slecht onderhouden stoepen zorgen er volgens Esther van Diessen voor dat oudere mensen niet meer zelfstandig een boodschap kunnen doen. Waarbij ze het voorbeeld van haar oma aanhaalt die niet met haar rollator over de stoep kan en er dus voor kiest op de gewone weg te gaan lopen. Een probleem dat ze graag opgelost ziet worden.

Ondervind jij ook problemen als gevolg van slecht onderhouden stoepen en straten in jouw dorp of stad? Of ken je mensen in je omgeving die er last van hebben? Laat het ons weten. Dat kan via Twitter, Facebook of door te mailen naar [email protected]. Vergeet niet je naam en telefoonnummer te vermelden. De themaweek duurt van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 6 oktober. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.