Video

Ouderen laten massaal testen hoe fit ze zijn in Deurne: 'Het gaat allemaal wat stroever'

26 september 2017 om 15:55
nl
De gratis fittest voor 55-plussers in Deurne is een groot succes. Ouderen maken massaal gebruik van de mogelijkheid om te testen hoe fit ze zijn. Tot eind dit jaar zijn alle tests volgeboekt. Dinsdag was de eerste drukbezochte testdag in Asteffekan in Deurne.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De ouderen krijgen na de nodige testjes en oefeningen een rapport en advies. Anika Kanters is initiatiefneemster. "We willen mensen actiever laten leven en ook uit een sociaal isolement halen."

Een man die in het verleden altijd de Nijmeegse Vierdaagse liep, heeft de tests succesvol afgerond. "Maar het gaat allemaal wat stroever dan vroeger", zegt hij.

Gezond leven
Een echtpaar dat samen meedoet, zegt een gezonde levensstijl te hebben. "Maar je wil toch graag weten hoe fit je bent, al is het maar een momentopname."

De vrouw was altijd verpleegster. Ze plaatst een kritische kanttekening. "Ik denk dat ze juist mensen die weinig bewegen moeilijk bereiken, want die komen toch niet." Dinsdag was daar niets van te merken, want het was een komen en gaan van ouderen in Deurne.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.