Paleis Het Loo wordt opnieuw ingericht door ontwerpers uit Geldrop

26 september 2017 om 17:10
nl
Ontwerpers Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe uit Geldrop hebben een bijzondere opdracht gekregen. De twee mogen de nieuwe publieksruimtes van Paleis Het Loo ontwerpen. "We zijn supertrots", laten ze weten.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Van Eijk en Van der Lubbe hebben een internationaal opererend designbureau. Ze werkten nauw samen met Volvo bij het ontwikkelen van de auto voor de toekomst. Ook tekenden ze het nieuwe interieur voor het Muziekgebouw in Eindhoven.

[youtube:https://youtu.be/2_pYWA4Hlbc]

Ondergrondse ruimten
Paleis Het Loo begint volgend jaar met een ingrijpende verbouwing. Het paleis is inmiddels dertig jaar open als populair museum. Met een verbouwing komt er nu vijfduizend vierkante meter extra ruimte.

Onder de voortuin komt een grote uitbreiding van de ondergrondse ruimten, bestemd voor exposities en de ontvangst van publiek. Hoe die ruimten er precies uit gaan zien, wordt straks in Geldrop bepaald.

Klaar in 2021
De ontwerpers moeten er in hun ideeën rekening mee houden dat ze historische en moderne ruimtes met elkaar gaan verbinden. De verbouwing van Het Loo is in 2021 klaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.