Kees van Rooij wordt nieuwe burgemeester van Meierijstad

27 september 2017 om 21:11
nl
Kees van Rooij wordt de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente Meierijstad. Dit werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens een raadsvergadering.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De 57-jarige Van Rooij is sinds 2005 burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas in Limburg. Hij stelde zich aan de raad van Meierijstad voor via Skype. "Ik heb er enorm veel zin in", zei hij.

'Eigen karakter'
De CDA'er komt oorspronkelijk uit Gemert. Hij vindt het fijn om terug te keren naar Brabant. “Ik ga terug naar mijn geboortestreek, maar vindt de gemeente ook enorm interessant. Iedere kern heeft zijn eigen karakter.”

In totaal zagen 25 mensen het wel zitten om de baas van de nieuwe gemeente te worden. Zeven vrouwen en achttien mannen solliciteerden op de functie.

Zevende gemeente
Meierijstad heeft bijna 80.000 inwoners en ontstond op 1 januari van dit jaar door de samenvoeging van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Het is qua inwonersaantal de zevende gemeente van Brabant.

Naar verwachting begint Van Rooij begin december als nieuwe burgemeester. Tot die tijd blijft waarnemend burgemeester Marcel Fränzel aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.