Nog voor je 's ochtends de deur uitgaat een giraffe of leeuw tegenkomen...

28 september 2017 om 13:41 • Aangepast 20 november 2020 om 21:45
nl
's Ochtends neem je aan het ontbijt een hap van je croissantje als buiten moederzebra met haar veulen voorbijwandelt. Terwijl je een slok koffie neemt, bewonder je de giraffes die iets verderop staan. Dat is het idee achter de nieuwe vakantiehuisjes die worden gebouwd bij Safaripark Beekse Bergen. De eerste lodges zijn klaar en donderdag werden ze gepresenteerd.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Wat opvalt aan de lodge waarin onze verslaggever terechtkomt, is de grote hoeveelheid hout. Een houten ontbijtaffel, houten keukenkastjes, zelfs houten lampen. Het past helemaal bij het Afrikagevoel dat toekomstige bezoekers spontaan moeten krijgen wanneer ze hun lodge binnenstappen.

Wachten op privacy instellingen...

Parkmanager Niels de Wildt: "Dit was een lang gekoesterde wens van ons. Het is geïnspireerd op wat je in Afrika mee kunt maken. Dat wilden we hier naartoe halen. En ik denk dat het is gelukt."

Leeuwen
Eind april kunnen de eerste vakantiegangers in de nieuwe lodges Afrika ervaren in Hilvarenbeek. De eerste huisjes zijn inmiddels klaar. En wie in zijn badjas liever naar een leeuw tuurt dan naar een zebra kan ook z'n lol op, want aan huisjes bij een leeuwenvlakte wordt ook hard gewerkt.

Tussen de huisjes en de vlakte ligt een meters brede gracht, maar zou een overenthousiaste leeuw daar niet overheen kunnen springen? Dat loopt volgens De Wildt wel los. "Het is een flinke gracht. Dat is een beproefde techniek, volkomen veilig."

Overigens: dat worstenbroodje dat je niet meer opkrijgt voor de leeuwen gooien, is uit den boze. "Alle dieren zitten op een streng dieet, dus dat is niet de bedoeling. Maar dat gebeurt in ons safaripark eigenlijk amper.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.