Dit is de eerste vrouwelijke burgemeester van Someren, Dilia Blok

28 september 2017 om 20:47
nl
Someren krijgt een nieuwe burgemeester: Dilia Blok (51). Dat is donderdagavond bekend gemaakt door de gemeenteraad, die Blok heeft voorgedragen. Met haar voordracht heeft Blok meteen een primeur te pakken: ze wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Blok zal de PvdA'er Alfred Veltman (67) opvolgen. Hij was in totaal zeventien jaar burgervader van de gemeente. Vier december neemt Blok het stokje van hem over.

De vertrouwenscommissie roemt de bestuurder om haar 'hartelijke houding' en 'open persoonlijkheid'. Ook heeft ze ruim dertig jaar verschillende politieke en bestuurlijke functies bekleed in Bergambacht.

Wethouder Krimpenerwaard
Nu is Blok nog werkzaam als wethouder in de gemeente Krimpenerwaard voor de lokale partij Gemeentebelang Bergambacht. Daarnaast is ze jarenlang teamleider geweest bij het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

De voordracht van Blok zal nu voorgelegd worden aan de minister van Binnenlandse Zaken en het Koninklijk Huis. Die zouden haar voordracht theoretisch nog kunnen tegenhouden, al is die kans zeer klein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.