Guus Meeuwis zwaait 'zijn' Tilburgse burgemeester Peter Noordanus uit

29 september 2017 om 18:02 • Aangepast 20 november 2020 om 21:43
nl
Peter Noordanus heeft afscheid genomen als burgemeester van Tilburg. De vertrekkende burgemeester werd toegezongen door, natuurlijk, Guus Meeuwis. Ook kreeg Noordanus de nodige onderscheidingen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Zo ontving Noordanus van de Commissaris van de Koning Wim van de Donk de provinciale onderscheiding Hertog Jan. Van loco-burgemeester Berend de Vries kreeg hij de gouden legpenning van de stad. Eerder die dag liet Noordanus aan Omroep Brabant weten dat hij Tilburg een 'heel hartelijke stad' vindt. "Hier houden ze van een feestje", zei hij.

Wachten op privacy instellingen...

Noordanus werd tijdens zijn afscheidsreceptie geroemd voor zijn inzet tegen de georganiseerde criminaliteit en voor de manier waarop hij gebouwd heeft aan de binnenstad van Tilburg. Ook de landelijke korpschef Erik Akerboom roemde Peter Noordanus als een 'echte crimefighter'.

LEES OOK:  Peter Noordanus: 'Een burgemeester met ballen'

Laatste werkdag
Zaterdag is de laatste overvolle werkdag van de burgemeester, want dan opent hij nog een winkelcentrum in een oude textielfabriek, de nieuwe vestiging van Hudson's Bay en het nieuwe dorpshart van Berkel-Enschot. Zondag, op zijn eerste vrije dag, is hij te gast in het programma Kraak van Omroep Brabant.

Noordanus (68) werd in juli 2010 benoemd tot burgemeester van Tilburg. Begin mei liet hij via een schriftelijke verklaring aan de gemeenteraad weten te gaan stoppen. Hij wilde zijn opvolger voldoende tijd geven om zich in te werken voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Opvolger
22 mannen en zes vrouwen zijn in de race om Noordanus op te volgen als burgemeester. Waarschijnlijk zal de opvolger in oktober bekend zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.