PSV boekt voor vijfde seizoen op rij winst, de omzet is wel gedaald

29 september 2017 om 11:00 • Aangepast 20 november 2020 om 21:43
nl
PSV heeft ook over het voetbalseizoen 2016-2017 winst geboekt. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vrijdagochtend werd gepresenteerd. Het is voor het vijfde seizoen op rij dat de club winst maakt. De nettowinst bedroeg 2,2 miljoen euro over een omzet van 86 miljoen euro.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Peter de Bekker & Twan Spierts

De omzet is negen miljoen euro lager dan het vorige seizoen. Dit komt vooral door minder inkomsten uit Europees voetbal. Een seizoen eerder bereikte PSV nog de knock-outfase - en bijna de kwartfinale - van de prestigieuze Champions League, waarin veel geld te verdienen valt. Vorig jaar overleefde PSV de groepsfase niet. Vanwege de vierde plaats in de poule mocht het team van Phillip Cocu ook niet door naar de Europa League.

Wachten op privacy instellingen...


Sportief was 2016-2017 sowieso geen topjaar voor PSV. "Uiteindelijk werd een teleurstellende derde plaats bereikt, waardoor plaatsing voor de voorronde van de Europa League een schrale troostprijs was", is in het directieverslag te lezen.

Wachten op privacy instellingen...


'Invloed Champions League heel groot'
"Het belangrijkste is dat we weer zwarte cijfers hebben", benadrukte PSV-directeur Toon Gerbrands vrijdagochtend. "Dat is de basis van een voetbalclub, daar begint het mee. Je ziet wel dat de invloed van de Champions League groot is. Daardoor kunnen we in zulke jaren iets meer."

De schuldpositie van PSV is gedaald. "We hebben al twintig miljoen afgelost", liet Gerbrands weten. "Twaalf miljoen het afgelopen seizoen, acht miljoen het jaar daarvoor. Onze schuld gaat naar nul. Dat betekent dat we daarna aan een spaarpotje kunnen gaan bouwen."

Wachten op privacy instellingen...


Vijf miljoen lager
Dit jaar eindigde het Europese seizoen van PSV al in de zomer. De ploeg slaagde er niet in zich te plaatsen voor de poulefase van de Europa League. PSV houdt er rekening mee dat het bedrijfsresultaat over het lopende seizoen hierdoor vijf miljoen lager zal uitvallen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.