Op de foto met plaatsnaambord van Helmond in Mongolië, San Marino en Corsica - Omroep Brabant

Op de foto met plaatsnaambord van Helmond in Mongolië, San Marino en Corsica

29 september 2017 om 22:30 • Aangepast 20 november 2020 om 21:41
nl
Wat begon met een enkele foto werd een internationale campagne voor Helmond. Honderd mensen namen een klein plaatsnaambordje mee op vakantie om die op een bijzondere manier te fotograferen. Vrijdagavond was de prijsuitreiking en werd bekend wie er met de hoofdprijs vandoor ging, een avondje in een hotel in Helmond.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Het idee om het naambordje van Helmond in het buitenland te plaatsen ontstond toen Stadskunstenaar Rocco Verdult zelf op vakantie was in Zwitserland. “Ik had een foto met zo’n bordje op social media gezet en mensen vonden dat ontzettend leuk. Ze dachten dat ik het echte bord mee had genomen naar Zwitserland.”

Maria
Uiteindelijk werd dit een fotowedstrijd en werden er veel bijzondere foto’s opgestuurd. Zo was Julliene Tullemans met haar man in San Marino. "We hadden bedacht om het bordje ergens in een kerk te plaatsen, mooi tussen de kaarsen of bij een mariabeeldje. Want Maria houdt van iedereen, dus ook van Helmond.” Dit lukte echter niet en dus maakte Julliene een foto met een beeldje van de paus.

Fred nam de wedstrijd serieus. Hij had een reis naar Mongolië gepland en wilde koste wat het kost zo'n bordje mee. Hij ging op de foto met een Mongoliër won daarmee in de categorie locatie.

Wachten op privacy instellingen...Bezig zijn met een fotowedstrijd zorgt voor een heel andere dimensie op vakantie. “Je gaat toch heel anders naar je omgeving kijken", aldus een dame. En er werd nagedacht over de te maken foto’s. “Het heeft onze vakantie diepgang gegeven”, aldus Julliene.

Michael Kanavan maakte er een echte doe-vakantie van. Het bordje ging overal mee naartoe en er werden tientallen foto’s gemaakt. Ook nu nog heeft hij het bordje altijd in zijn fietstas zitten, voor het geval hij nog iets moois tegenkomt. Hij won in de categorie creatief.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.