Niek Vossebelt 'jankt' er drie binnen voor ruim winnend FC Den Bosch

29 september 2017 om 23:50
nl
FC Den Bosch heeft vrijdagavond met maar liefst 5-0 gewonnen van Jong PSV. Het werd 1-0 op slag van rust, maar in de tweede helft liet de ploeg van Will Boessen geen spaan heel van de jonge Eindhovenaren.
Profielfoto van Nanko Boelman
Geschreven door
Nanko Boelman

Bij Den Bosch waren er na afloop alleen maar blije gezichten. Zo straalde keeper Nick Leijten van oor tot oor. Hij vervangt in de eerste weken van het seizoen de geblesseerde Heemskerk en speelde een belangrijke rol door een strafschop te stoppen van Rommens. "Een topavond voor iedereen. Het is heerlijk om een penalty te stoppen en ook belangrijk, als zij op 3-1 komen help je ze misschien weer in de wedstrijd. We hebben nu twee keer op rij gewonnen en ik hou twee keer de nul."

Op de pantoffel
Niek Vossebelt, aanvoerder van FC Den Bosch, was de grote man met drie goals. Hij benutte twee strafschoppen en maakte zijn derde met een fraaie pegel van afstand. "Ja, op de pantoffel en ogen dicht. Ik jank hem meteen op goal en hij vloog fantastisch binnen! Heerlijk om drie keer te scoren, Ik heb nog nooit drie keer gescoord, misschien in de F’jes."

Vossebelt is blij dat de ploeg nu omhoog kan kijken. "Dit is wel lekker, we gaan dit nu even vieren. Ja, ik neem wel een biertje straks."

De Bossche buitenspeler Oussama Bouyaghlafen was een plaag voor de verdedigers van Jong PSV had ook een heerlijke avond. "Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en mijn medespelers. Ik zit goed in mijn vel."

Grondig evalueren
Bij Jong PSV ging veel mis volgens trainer Dennis Haar. "We gaan dit grondig evalueren, 5-0 kan gewoon niet. Hoe we dat gaan verbeteren? Trainen. Maar eerst zaterdag de beelden bekijken."

FC Den Bosch staat door de overwinning op de zevende plek met tien punten uit zeven wedtrijden. In de periodestand staat FC Den Bosch derde. Jong PSV zakt naar de twaalfde plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.