Flat ontruimd na vondst van mogelijk explosief, twee mannen aangehouden

1 oktober 2017 om 06:16
nl
Een flatgebouw aan de Noordstraat in Waalwijk is zaterdagavond rond elf uur ontruimd nadat daar iets was gevonden dat op een explosief leek.
Geschreven door

Een arrestatieteam vond het verdachte voorwerp bij de arrestatie van een 59-jarige bewoner. Die man had eerder op die avond een 47-jarige vrouw mishandeld en haar bedreigd met een steekwapen. De vrouw liep hierbij lichte verwondingen op.

De man is een bekende van de politie. Daarom werd een arrestatieteam opgeroepen voor zijn aanhouding.

Bomverkenner
Na het vinden van het vermoedelijke explosief werden alle 24 woningen in het flatgebouw ontruimd. Bewoners werden in eerste instantie opgevangen in het gemeentehuis, maar een groot aantal kon terecht bij familie of bekenden.

Na een eerste controle door een bomverkenner werd besloten de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) het gebouw verder te laten doorzoeken. Uit voorzorg was ook de brandweer opgeroepen en was een ambulance aanwezig.

Tweede aanhouding
De Noordstraat en de Taxandriaweg werden afgesloten voor alle verkeer. Na uitgebreid onderzoek bleek het aangetroffen voorwerp geen explosief te zijn. Rond halvier werd de flat veilig verklaard en konden de bewoners terug naar huis.

Naast de 59-jarige bewoner werd nog een tweede man aangehouden. Deze 56-jarige Waalwijker probeerde te voorkomen dat de bewoner werd gearresteerd. Ook hij is vastgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.