Explosiegevaar geweken na gaslek in Tilburg, bewoners mogen terug naar huis

1 oktober 2017 om 12:11 • Aangepast 20 november 2020 om 21:40
nl
De bewoners van ongeveer twintig huizen aan de Varkensmarkt in Tilburg mogen terug naar huis. Ze moesten om halfacht zondagmorgen hun woning verlaten omdat er een gaslek was ontstaan. Dat probleem is inmiddels verholpen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De bewoners, veelal studenten, wordt wel geadviseerd hun woningen eerst te luchten. Er was brand- en explosiegevaar ontstaan nadat een pomp in een gat op een gasleiding was gevallen. Hierdoor lekte gas. 

Wachten op privacy instellingen...


Apparaat draaide nog
Toen het incident gebeurde, draaide het apparaat nog. Het stond op een bouwplaats ter hoogte van de kruising van de Bisschop Zwijsenstraat en de Primus van Gilsstraat. Hier wordt aan de weg gewerkt. De brandweer heeft de installatie rond halftien uit het gat gehaald.

Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waren er zaterdag nog graafwerkzaamheden en is daarna de grond onder het apparaat door nog onbekende oorzaak ingestort. Vervolgens is de pomp in het gat, op de gasleiding gevallen.

Massaal uitgerukt
Brandweer en politie waren massaal uitgerukt. Ook de GGD Hart voor Brabant was met medewerkers ter plaatse. Personeel van netbeheerder Enexis werd ingeschakeld om het lek te dichten. De huizen die zijn ontruimd lagen in een straal van vijftig meter rondom de plek waar het incident zich heeft voorgedaan. De bewoners konden ergens anders worden opgevangen.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.