Megafan van Max Verstappen dolblij na GP-winst: ‘Nepfans hadden hem al afgeschreven’

1 oktober 2017 om 14:48
nl
Bas van Bodegraven is dolblij. Zijn held Max Verstappen won zondag de Grand Prix van Maleisië. De Tilburger is oprichter van de fanclub Gomax, goed voor 77.000 leden. “Dit hadden we allemaal nodig: Max, het team, maar zijn fans ook.”
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De wedstrijd begon nog met een mazzeltje, de auto van rivaal Kimi Räikkönen viel uit. “Maar daarna reed Max iedereen er volledig uit.” Niks geks volgens Bas, maar toch is hij flink opgelucht. “We weten allemaal hoe goed hij is, maar pech gaat je achtervolgen. Je zag ook al dat de gloryhunters - nepfans - hem al hadden afgeschreven."

[tweet:https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/914435237194723328]

Schelden
De winst van Verstappen is niet alleen goed voor het humeur van Bas. Het scheelt hem ook een hoop werk. “Als hij verliest, zijn we veel tijd kwijt aan het modereren van de fanpagina. Mensen die schelden op de teams en coureurs. Nu is iedereen blij.”

Als het aan Bas ligt, blijft het dit seizoen niet bij de GP-winst in Maleisië. “Het volgende circuit in Japan is echt iets voor Max en zijn auto. Als zijn wagen niet kapot gaat, dan wint hij."

[tweet:https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/914410359238230017]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.