Wat hebben Frans Bauer, Boef en Lenny Kuhr gemeen? Ze wonnen allen een Buma Award!

3 oktober 2017 om 07:00
nl
Frans Bauer uit Fijnaart en de Tilburgse rapper Boef hebben maandagavond ieder een Buma NL Award in de wacht gesleept. Zij dankten de prijs aan één album; Lenny Kuhr uit Eindhoven kreeg een Lifetime Achievement Award voor haar gehele oeuvre. De onderscheidingen werden uitgereikt In TivoliVredenburg in Utrecht.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Kuhr, die dit jaar precies een halve eeuw in het vak zit, was ontroerd toen ze werd onderscheiden. De Eindhovense, misschien wel de eerste singer-songwriter van Nederland, toonde zich zeer dankbaar. In haar speech bedankte ze iedereen die met haar heeft gewerkt en had ze warme woorden voor haar publiek dat haar door de jaren heen zo trouw is gebleven.

'Super trots'
Frans Bauer won met zijn plaat Geluk, Hoop& Liefde in de categorie Hollands. "Dankjewel aan al mijn fans, maar ook aan alle radiozenders die mijn muziek een warm hart toe dragen", reageerde Frans op het winnen van de prijs. "Ik ben echt super trots."
[instagram:https://instagram.com/p/BZwvh7HFmkv/]

Boef ging er met de eerste Buma NL Award voor het succesvolste album in de categorie Urban vandoor. De rapper won de prijs voor zijn album Slaaptekort.

Ook prijs voor Henny 
Tilburger Henny Vrienten won met Vreemde Kostgangers (de groep die hij vormt met Boudewijn de Groot en George Kooymans) de prijs in de categorie Populair.

De awardshow werd georganiseerd door Buma/Stemra. De winnaars werden bepaald aan de hand van verkoopcijfers van cd's, downloads en speeltijd op de radio.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.