Mislukte plofkraak met explosieven in Dongen, politie zoekt met helikopter naar daders

3 oktober 2017 om 09:52 • Aangepast 20 november 2020 om 21:38
nl
In Dongen is dinsdagochtend geprobeerd een plofkraak te plegen. Met een explosief probeerden de daders twee pinautomaten op te blazen maar dat is niet afgegaan. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De plofkraak vond plaats bij de Rabobank aan de Hoge Ham in Dongen, zo rond 4.10 uur in de ochtend. Het explosief dat de boeven gebruikten is niet afgegaan en daardoor hebben ze niks buit gemaakt. De politie heeft de omgeving rondom de bank afgezet en zocht met een helikopter naar de daders. De zoektocht heeft vooralsnog niks opgeleverd.  

Een explosievenverkenner van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was aanwezig om het explosief op te ruimen. De recherche gaat nu aan de slag met een buuronderzoek en een sporenonderzoek. De politie roept getuigen op zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...


Nog een plofkraak
In Chaam probeerden drie mannen afgelopen zaterdag een soortgelijke plofkraak te plegen. Met gasflessen waren zij bezig de pinautomaat open te breken toen de politie arriveerde. De drie daders in Chaam zijn toen opgepakt.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.