Criminele actie? Politiekleding weggehaald uit stomerij in Zevenbergen

4 oktober 2017 om 18:44 • Aangepast 20 november 2020 om 21:35
nl
Bij een stomerij aan de Koperslagerij in Zevenbergen zijn de afgelopen nacht politie-uniformen gestolen. Het gaat om twintig kledingstukken: broeken, jasjes en poloshirts. De politiekleding was naar de stomerij gebracht voor reiniging.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Midden in de nacht, rond kwart voor vier, kwamen agenten af op een inbraakalarm. Het leek om een vals alarm te gaan, maar een stomerijmedewerker ontdekte dat er delen van politieuniformen waren verdwenen.

Criminelen
Het gaat om broeken, jassen en poloshirts van het politieuniform. De politie maakt zich ernstige zorgen en wil de kledingstukken zo snel mogelijk terugvinden. "We willen voorkomen dat criminelen ze gaan gebruiken om misdrijven mee te plegen, of dat ze zich gaan voordoen als nepagent", aldus politiewoordvoerder Esther Boot.

In Nederland zijn er drie locaties waar politiekleding naartoe wordt gebracht voor reiniging. Stomerij.nl in Zevenbergen is er één van. "We hebben goede afspraken met het bedrijf gemaakt, ze voldoen aan alle veiligheidseisen", aldus Boot. "Helaas is het toch gelukt om de kleding weg te halen."

Sporenonderzoek 
De recherche neemt de zaak erg serieus en vraagt buurtbewoners of ze iets gezien hebben. Ook is er sporenonderzoek gedaan in het pand. Het is nog niet duidelijk of er ook camerabeelden zijn gemaakt in of bij de stomerij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.