Automobilisten zien af op snelwegen na ongelukken

5 oktober 2017 om 12:12
Omroep Brabant
De files zijn er weer (foto: Omroep Brabant).
Omroep Brabant
Het ongeluk op de A27 zorgde voor een flinke file. (Foto: Mathijs Bertens/Stuve Fotografie )
1/2 De files zijn er weer (foto: Omroep Brabant).
Het was afzien op de Brabantse snelwegen donderdagochtend. Dit kwam door verschillende ongelukken. Het was de drukste ochtendspits van dit jaar in Nederland.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De eerste problemen ontstonden op de A27 richting Gorinchem. Die weg werd donderdagochtend rond zes uur afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en Geertruidenberg na een ongeluk.
 
Bij de aanrijding op de A27 waren volgens de VerkeersInformatieDienst VID 'meerdere voertuigen betrokken'. Die stonden dwars over de weg.

Verkeer via af- en oprit
De ANWB waarschuwde voor een vertraging van twee uur. Het verkeer op de A27 werd bij Geertruidenberg via de af- en oprit geleid. Rond kwart over zeven werd de weg weer vrijgegeven.

Omdat automobilisten omreden, liep ook het verkeer op de A59 vast. Ook op de A2 was het druk.
[Tweet:https://twitter.com/ANWBverkeer/status/915799463096127488]
Ook problemen op A16 en A58
Er ontstonden vervolgens ook problemen op de A16 naar Breda en de A58 naar Tilburg. Bij knooppunt Galder sloeg een auto over de kop en op de A58 botsten bij Tilburg-Reeshof zes auto's op elkaar.

Daar stond tien kilometer file vanaf knooppunt Sint Annabosch. Dit was goed voor een vertraging van drie kwartier. De linkerrijstrook, die vanwege het ongeluk was afgesloten, werd rond tien voor halfacht weer vrijgegeven.  
[Tweet:https://twitter.com/ANWBverkeer/status/915810918407245824]
Omrijden
Rond acht uur was het weer raak op de A58 richting Eindhoven. Toen gebeurde er een ongeluk bij Oirschot. Ook daar werd de linkerrijstrook afgesloten. Daar stond rond kwart over acht zeven kilometer file. 

Automobilisten werd geadviseerd om te rijden via knooppunt De Baars. Toen de rijstrook om halfnegen weer open ging, loste de file langzaam op.

Klinkers op de weg
Wie richting Utrecht wilde, moest donderdagochtend rekening houden met een flinke vertraging op de A2. Daar stond het verkeer rond halfnegen over twintig kilometer stil tussen Vught en Waardenburg.

In die file vond rond tien over negen nog een aanrijding plaats bij Vught. Hierbij waren meerdere auto's betrokken. Dit zorgde voor twintig minuten vertraging vanaf Boxtel.

Rond halfnegen ontstonden ook weer problemen op de A59 bij knooppunt Hooipolder, vanwege klinkers die daar op de weg richting Den Bosch waren beland. [Tweet:https://twitter.com/vid/status/915829176938229760]
Op de A58 richting Breda botsten even na halfnegen twee auto's op elkaar. De ene auto belandde tegen de vangrail, de tweede kwam tot stilstand op de vluchtstrook. Hier ontstond vier kilometer file.

Drukste ochtendspits van het jaar
Volgens de ANWB was de ochtendspits donderdag de drukste van dit jaar. Er stond meer dan 750 kilometer file. Normaal gesproken staat het verkeer over driehonderd kilometer vast.
[Tweet:https://twitter.com/vid/status/915821763329757184]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...