Het grootste openlucht graffitimuseum van Breda, Blind Walls, wint Brabantse Erfgoedprijs [FOTO'S]

6 oktober 2017 om 12:37
nl
Blind Walls Gallery, het graffitiproject waarbij muurschilderingen verhalen over de stad Breda vertellen, heeft de Brabantse Erfgoedprijs gewonnen. De provinciale Erfgoedprijs wordt om het jaar uitgereikt, met het doel om vernieuwing en ontwikkeling in erfgoed te stimuleren. De winnaar krijgt 10.000 euro.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De Blind Walls Gallery in Breda werkt aan een naar eigen zeggen 'nieuw stadsgezicht'. Kunstenaars schilderen sinds 2015 op tijdelijke en permanente locaties in Breda afbeeldingen die verhalen over de stad vertellen. Opvallende kleurige streetart die veel bekijks trekt.

[iframe:https://player.vimeo.com/video/198995956]

Typografie
Verhalen over de stad zijn het uitgangspunt van de Blind Walls Galery. Het is aan kunstenaars hoe deze gebracht worden. Een aantal kunstenaars gebruikt Lettering, met de hand gemaakte typografie.

Ook heeft Blind Walls een app waarmee mensen met de smartphone een route langs de schilderingen kunnen lopen. Het wordt wel het grootste openlucht graffitimuseum van Brabant genoemd. In de zomer zijn er ook fiets- en wandeltochten met gidsen.

Creatief antwoord
Volgens de jury geeft “Blind Walls Gallery een creatief en verrassend antwoord op de stedelijke uitdaging van lege, blinde muren, die de stad een grijs en grauw uiterlijk geven. "Gerenommeerde kunstenaars worden ingezet om minder fraaie plekken in de stad Breda weer een fris aanzien te geven, met de rijke historie van de stad als inspiratiebron. Een groeiend aantal muurschilderingen vertelt zo op laagdrempelige en esthetisch aantrekkelijke wijze het kleine en grote erfgoedverhaal van Breda aan een breed publiek", aldus de jury. . 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.