Modderige start Festyland na dagenlang regen: 'De bezoekers gaan er niks van merken'

6 oktober 2017 om 15:04 • Aangepast 20 november 2020 om 21:32
nl
De traditionele afsluiting van het festivalseizoen staat op het punt van beginnen: Festyland in Volkel. Maar de regen van de afgelopen dagen heeft het festivalterrein geen goed gedaan. "We zetten alle zeilen bij", zegt Geertje van Zoggel van de organisatie. "Maar de bezoekers gaan er niks van merken. Hopelijk."
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Vrijdagmiddag om twee uur mogen de eerste bezoekers het campingterrein op, bij recreatiepark Hemelrijk in Volkel. En dan gaat het vanaf zeven uur 's avonds los met de Schijndelse band Baby Blue op het grote podium en een unplugged optreden van BZB op het Festyland Acoustic-podium.

Jeugd van tegenwoordig
Andere groten namen op vrijdag zijn Waylon en de Jeugd van Tegenwoordig. Op zaterdag treden ondermeer Broederliefde, Rondé en de Snollebollekes op.

Wachten op privacy instellingen...

Bezoekers blijven zeker niet weg vanwege de modder. Er staat vrijdagmiddag file in het buitengebied van Volkel. Tig caravans rijden richting het festivalterrein.

Koude nachten
De eerste fanatiekelingen zijn er vrijdagmiddag al vroeg helemaal klaar voor. Dat het 's nachts behoorlijk fris wordt, is voor deze festivalgangers helemaal geen probleem. De tenten worden gewoon opgezet alsof het zomer is.

Toch is het niet ideaal, al die modder op het terrein. Volgens sommigen een heuse 'blubberbende'. Met de regen van vrijdagmiddag zou het nog eens een stukje modderiger kunnen worden in Volkel.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!