Stierf Lou Herst door een hersenbloeding of door zware mishandeling, de rechter mag het zeggen

6 oktober 2017 om 15:46
nl
Tilburger Lou Herst die op 13 januari zwaar in elkaar is geslagen bij biljartcafé Romein in Tilburg is mogelijk niet door geweld om het leven gekomen. Dat zegt advocaat Marc Crombach.
Profielfoto van René van Hoof
Geschreven door
René van Hoof

Voor de rechtbank in Breda verklaarde hij dat er geen sprake van doodslag was. Eerder bleek al dat Herst door een hersenbloeding om het leven was gekomen.

Met opzet
Twee mannen van 28 en 29 jaar zitten vast voor de dood van Lou Herst. Het Openbaar Ministerie legt hen doodslag ten laste. De twee zouden Herst met opzet zo zwaar mishandeld hebben, dat hij aan de verwondingen overleed. Volgens hun advocaten wilden de mannen Herst niet doden. Ze spraken hem aan op zijn vervelende gedrag. Herst was dronken en zou een vrouw lastig hebben gevallen.

Geschopt en geslagen
De officier van justitie blijft erbij dat de twee mannen Herst zo zwaar hebben mishandeld dat het de dood tot gevolg had. Hij zou volgens getuigen door de twee mannen zijn geschopt en geslagen en tegen zijn hoofd zijn getrapt. De twee schopten zo hard dat het binnen in het café boven de muziek te horen was.

Omdat het vrijdag een pro formazitting was bij de rechtbank, kwamen er geen strafeisen. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak volgt op een later tijdstip.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.