Vrachtwagenchauffeur vindt vreemdelingen in truck: 'Je wordt als mensensmokkelaar afgeschilderd'

7 oktober 2017 om 14:45
nl
Een vrachtwagenchauffeur van het Brabantse transportbedrijf VTS trof zaterdagochtend twee verstekelingen aan in zijn truck. De chauffeur nam zelf geen enkel risico en belde direct de politie.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Waarschijnlijk zijn ze in België in de vrachtwagen gekropen", zegt directeur Joost Hafmans van Verdijk Transport Logistics (VTS). "De chauffeur merkte dat op een gegeven moment. Hij hoorde gestommel in de palletbak van zijn wagen."

"Toen heeft hij direct de politie gebeld. Je weet natuurlijk niet wat er gebeurt als je zelf de bak openmaakt. Je weet niet wie je dan aantreft."

Vreemdelingen in paletbak
Op parkeerplaats Meelakkers naast de A67 bij Geldrop stopte de chauffeur met zijn vrachtwagen. Samen met de politie opende hij daar de blauwe palletbak van het voertuig. Daar troffen ze de twee onbekenden aan.

"Dit komt bij ons gelukkig niet zoveel voor", zegt Hafmans. "Maar het is wel een bekend gegeven. Die lui kruipen wel vaker in vrachtwagens. Dit speelt natuurlijk al jaren. Als je terugrijdt vanuit Griekenland moet je ook uitkijken."

Waar komen ze vandaan?
De vreemdelingenpolitie heeft ze nu meegenomen naar het bureau. De recherche is een onderzoek begonnen dat moet uitwijzen waar de twee verstekelingen vandaan komen. "Je wordt bijna direct als mensensmokkelaar afgeschilderd", zegt Joost Hafmans.

"De politie weet vanaf het begin dat wij geen smokkelaars zijn. Want we hebben zelf de politie gebeld. Maar de recherche gaat dan natuurlijk grondig onderzoek doen en je grondig ondervragen. Al met al is het heel lastig te voorkomen. Want zo'n palletbak is maar moeilijk af te sluiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.