Meneer Tjeerd is Leraar van het Jaar, basisschool De Vijf Hoeven in de wolken

7 oktober 2017 om 14:52
Foto: twitter
Foto: twitter
Meneer Tjeerd, ofwel Tjeerd van den Elsen, is gekozen tot Leraar van het Jaar. De kinderen van Groep 6 van basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg zijn supertrots op hun meester. Zijn ambitie steekt hij niet onder stoelen of banken: "Ik heb veel van de wereld gezien en ervaren en dat is precies datgene wat ik kinderen wil geven."
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Van den Elsen ontving zaterdag zijn prijs tijdens het tweedaagse Lerarencongres op het ROC Midden Nederland te Amersfoort. "Een mooie mijlpaal", noemt hij het zelf. "Ik had twee sterke tegenkandidaten. Mijn pioniersrol heeft volgens mij de doorslag gegeven in het oordeel van de jury."

Voor de 36-jarige leerkracht uit Best is de titel een bekroning op zijn werk. Meneer Tjeerd is geen alledaagse verschijning in de onderwijswereld. Hij heeft ervaring als radiomaker, tekstschrijver, ICT-specialist en websitebouwer. Het zijn vaardigheden die hij ook op zijn school graag gebruikt. Met onder meer de bouw van een echte radiostudio, probeert hij het taalonderwijs op zijn school nieuw leven in te blazen.

Radio
Zelf nam hij een aantal jaren geleden afscheid het onderwijs. "Ik liep vast en zag nog weinig mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Ik ben toen begonnen met een van mijn hobby's en dat is radio maken. Ik heb mede Efteling Kids Radio opgericht. Na drie jaar heb ik mijn weg naar de klas teruggevonden." Van den Elsen: "Het is een heel bizar schooljaar. Dit voorjaar is De Vijf Hoeven uitgeroepen tot sportiefste school van het land. En nu krijg ik deze prijs."  


[youtube:https://youtu.be/S94VqpuI73Q]

Imago
De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie. Jaarlijks kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar.
[tweet:https://twitter.com/tjeerdvdelsen/status/916587442190372865]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...