WK is heel ver weg voor Oranje ondanks 1-3 zege op Wit-Rusland

7 oktober 2017 om 20:30
Het Nederlands elftal ontbreekt volgend jaar zo goed als zeker op het WK in Rusland. Oranje kwam zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland niet verder dan een kleine zege: 1-3.
Profielfoto van Corné Verschuren

Nederland kan koploper Frankrijk niet meer passeren en achterhaalt Zweden alleen nog als het die ploeg uit Scandinavië dinsdag in de ArenA met minimaal zeven doelpunten verschil verslaat. Alleen dan gloort nog een plaats in de play-offs. Bredanaar Virgil van Dijk en Vincent Janssen uit Oss maakten deel uit van de basisopstelling van bondscoach Dick Advocaat. Janssen werd in de loop van de tweede helft vervangen door Memphis Depay.

Monsterscore
Oranje startte de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland met de wetenschap dat Zweden een monsterscore had neergezet tegen Luxemburg (8-0). Het elftal van trainer Dick Advocaat kreeg voor rust best veel kansen, maar alleen Davy Pröpper wist te scoren. Na de gelijkmaker van Maksim Volodko in de 55e minuut pakte Oranje toch nog de winst dankzij doelpunten van Arjen Robben (strafschop) en Memphis Depay (vrije trap).