Proef met legale wiet: burgemeesters kunnen niet wachten om te beginnen - Omroep Brabant
Video

Proef met legale wiet: burgemeesters kunnen niet wachten om te beginnen

8 oktober 2017 om 08:41 • Aangepast 20 november 2020 om 21:29
nl
Wachten op privacy instellingen...
Het aankomende kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie wil een proef waarbij in een beperkt aantal gemeenten legaal geteelde wiet wordt verspreid. Dat melden ingewijden aan RTL Nieuws.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Burgemeester Paul Depla van Breda reageerde positief op de nieuwe proef. Het lijkt hem een uitgelezen manier om de georganiseerde criminaliteit in Brabant en Limburg de kop in te drukken. “Dit is heel goed nieuws”, zei de Bredase burgemeester in het programma Nieuwsuur.

Experiment
Met de proef moet duidelijk worden of de criminaliteit afneemt dankzij legale teelt en of deze wiet minder schadelijke stoffen kan bevatten dan de illegaal geteelde. Met een speciale vergunning kan een bedrijf de wiet straks legaal telen.

Wachten op privacy instellingen...

Het experiment moet in enkele grote en middelgrote plaatsen de complete keten van teelt tot verkoop in de coffeeshops reguleren. Gemeenten kunnen zichzelf aanmelden. In totaal komen straks zes tot tien plaatsen in aanmerking.

Depla schoof in het tv-programma zijn gemeente al naar voren voor de proef met de legale wietteelt: “Ik kan niet wachten om te beginnen.” Ook de gemeente Tilburg is voorstander van een dergelijke proef. 

Het experiment is bijzonder omdat CDA en ChristenUnie zich steeds sterk tegen legalisering van de teelt hebben gekeerd.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.